Word lid

Button nieuw

DoerakSneek

Pinkstertocht 2011 van Elburg naar Amersfoort

De Pinkstertocht 2011 van Elburg naar Amersfoort werd georganiseerd door Robert en Ingeborg, Paul en Miny, Harry en Yvonne.

Deelnemers uit vele windstreken voeren richting Elburg, alwaar verzameld werd.  

pinkstert2011elbamer_1 

Natuurlijk weer een hele vloot Doerakken en zwaaiende bemanningen op de wal, die na het handenschudden en omhelzen lekker in het zonnetje aan de borrel gingen.

Daarna koers richting Veluwemeer op weg naar de deelbestemming het eiland Zegge voor de kust van Zeewolde.

Het rustige water in de havenkom van eiland Zegge was een hele verademing na zo’n 3 uur varen met flinke tegenwind. Het was passen en meten maar voor alle boten was er een plekje.

En dan weer doorvaren, over het Nuldernauw, de Nijkerkersluis, het Nijkerkernauw en het Eemmeer de Eem op, naar Amersfoort.

Behalve het varen natuurlijk veel (georganiseerde?) activiteiten voor de deelnemers, zoals sexuele voorlichting met een bijzonder ballon in de vorm van een condoom met de tekst “Vrij veilig”, het smeden van de “vreugdewipper”, met een Doerak spelen voor vrachtboot om hout voor het kampvuur te halen, lekker fikkie stoken op een eiland, koekhappen, spijkerpoepen, “schuine hellingboulen”, rondvaart door Amersfoort en barbecueën.

pinkstert2011elbamer_2

Na het uitreiken van de spelprijzen, het herinneringsvaantje aan de Pinkstertocht 2011 en de ‘afscheidskoffie’ ving de thuisreis aan.

Hulde aan de organisatoren van deze Pinkstertocht 2011

Foto-dia-show of klik op een foto voor vergroting en gebruik de  <  >  om te navigeren. 

 

In het Clubblad van november 2011 vindt u het hele vaarverslag.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.