Word lid

Button nieuw

Midweektocht Noord Holland 2015

Nieuws001

DOERAKTOCHT DOOR NOORD-HOLLAND 18 t/m 22 mei 2015

Alweer een week na thuiskomst van de vaartocht door Noord-Holland, gauw een verslagje schrijven voor de site. Wat hebben wij genoten en wat was het gezellig. Dank aan Johan en Elly die de vaartocht, de borrels en de opdrachten, jaja! goed hadden verzorgd. Wij hebben ‘stoer’ weer gehad; wind, regen en zon met temperaturen om en nabij de 16 graden.

Wij, Johan & Elly, Corinne & Theo, Corrie & Peter, Ab en Annemieke & Saskia, verzamelen bij jachthaven de Koenen te Amsterdam. Daar starten wij, na koffie bij aankomst, met een gezellige eerste bijeenkomst in de kantine. De sfeer zit er meteen goed in!

NH1 NH2

Maandagochtend 10:00 uur vertrek richting Monnickendam. In Monnickendam sluiten Jan & Johan aan. Wij moeten bij vertrek direct de kap laten zakken door de beugel los te maken van de zijramen, want de route door de grachten van Amsterdam begint met een brug van 2.40 m! De andere bruggen variëren van 2.43 tot en met 2.48 m. Spannend genoeg dus! We varen achter Carré langs het IJ over. Via Broek in Waterland varen wij naar Monnickendam.

NH3

Dinsdagochtend vertrekken wij om 9:30 uur Purmerend. Wij gaan een klein sluisje door, dus wij moeten een paar lichtingen wachten voordat wij er allemaal door zijn. Het is een prachtige tocht naar Purmerend waar wij op de kade gebarbecued hebben.

NH5Afbeelding 6849 bbq.

Woensdagochtend zijn wij via het Noord-Hollands kanaal naar Alkmaar gevaren. Johan & Elly hadden een plek voor ons gereserveerd midden in Alkmaar in een kommetje. Heel gezellig, je liep zo het centrum in. Daar hebben wij gezellig in een wok restaurant gegeten.

Donderdagochtend hebben wij, voordat wij vertrokken de kap eraf gehaald, zodat wij snel de ruiten plat konden leggen bij een bruggetje van 2.0 meter…. Niet vergeten dat de laptop dan het hoogste punt is…. Dat gebeurt niet zo vaak… Wij moesten nog even wachten voor een ophaalbrug.

NH6Afbeelding 6932 boten zonder kap

Vrijdagochtend zijn wij een uurtje later vertrokken. Eerst nog even de Zaanse Schans onveilig gemaakt. Samen met 50 Chinezen gekeken hoe de 'klompkes' gemaakt worden en toen trossen los richting jachthaven Koenen.

Wij hebben een heerlijk tocht gehad. Johan&Elly hadden voor na het varen leuke opdrachten voor ons gemaakt zodat ook onze grijze hersencellen nog even ‘aan de bak’ moesten. De opdrachten waren dermate moeilijk dat wij die uiteindelijk gezellig samen hebben gedaan…. Ontzettend leuk!

Dank Johan en Elly voor de goede organisatie. Wij wensen jullie behouden vaart!!
Ab, Corrine & Theo, Corry & Peter, Jan & Johan, Annemieke & Saskia.

NH7

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok