Doerakclub
 

1971 Doerak 850 open kuip refit in 2022/2023 met (bijna) alles nieuw!

image002 image001

image003 image005

Indeling:
Ruime kuip met eenvoudig wegneembare kuiptent (2023) met in de vensters op maat gemaakte horren. Stuurstand met stuurwiel en dashboard aan bakboord. Stuurstoel in hoogte verstelbaar. Tweede in hoogte verstelbare stuurstoel voor meevaarder. Rondzit, om te bouwen tot (zonne)bed (130 x210 cm). Vloerdelen kuip zijn opnieuw betimmerd.  Toegang tot de kajuit via goed afsluitbare deur en luik, met een trapje. Aan bakboord de kombuis met kast met ladeverdeling en een grote compressor koelkast van 90 l. Koken gebeurt op een nieuw driepits gasstel. Aan stuurboord de toiletruimte met elektrisch toilet. Aan deze kant ook de dinette die is om te bouwen tot tweepersoonsbed (130 x 195 cm).
Er tegenover een langs bank die ook dienst kan doen als slaapplaats (70 x 200 cm). In de voorpiek een dwarsgeplaatst bed met een grootste lengte van 210 cm variërend naar 170 cm en een breedte van 130 cm. Onder het bed bevindt zich de installatie en accu van de boegschroef. In de banken en onder de vloer is veel bergruimte. Het interieur is smaakvol ingericht en is fraai gestoffeerd.
Dankzij de hete lucht kachel (op diesel) wordt het seizoen verlengd en is het mogelijk om ook al in het vroege voorjaar en laat tot in het najaar (door) te varen. De kachel verwarmt ook de kuip waardoor er een groot leefgebied ontstaat. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat je rustig een paar dagen op een plek kunt liggen zonder walstroomaansluiting, dus zelfvoorzienend.
De Doerak staat bekend om zijn goede vaareigenschappen. Manoeuvreren is een peulenschil, zeker met de boegschroef. Bijzonder handig is de lage opstap aan beide zijden en Doeraks worden geprezen vanwege de vele ruimte aan boord. Het is een echte familieboot, warm, gezellig en bijzonder sfeervol. Ook is het de ideale boot voor starters, ouders met jonge kinderen of een stel, voor heerlijk vertoeven op het water met een maximaal contact met de omgeving dankzij de grote open kuip. Deze Doerak 850 OK is eenvoudig te onderhouden en vanwege de refit en alle vernieuwingen een boot om jarenlang zorgeloos mee te varen. 

Overige uitrusting: Davits om de bijboot in te hangen, extra wintertent en verder anker, ankerlijn, landvasten, stootwillen, pikhaak, luiwagen, diverse onderhoudsmiddelen. Compleet met losse bootstoelen voor op de wal. 

GEGEVENS
Bouwjaar  1971
Merk                                       Doerak Model                                     850 OK Lengte                                     8,50 m Breedte                                   3,10 m
Diepgang                                0,80 m
Kruiphoogte                            2,60 m

Motorisering                          Sole Mini 44 pk - 2005 Vaaruren                                 1.420
Stahoogte stuurhut en kajuit bij kombuis      1,95 m 
Tankinhoud diesel                  200 l
Tankinhoud drinkwater          170 l. 

Vernieuwd in 2021:
Schip van binnen en buiten geschilderd, onderkant nieuwe primer en anti-fouling aangebracht.  

Vernieuwd in 2022:
Boegschroef geïnstalleerd + nieuwe accu
Zonnepaneel (240 Watt + omvormer 1.200 Watt geïnstalleerd)
Nieuwe dieselkachel met thermostaat
Nieuwe compressor koelkast (90 liter)
Nieuw driepits kooktoestel
Nieuwe waterpomp
Twee Nieuwe stuurstoelen
Luiken opnieuw betimmerd
Nieuwe startaccu
Nieuw vetkoord
Nieuw houten stuurwiel


Vernieuwd in 2023:
Nieuwe opbergkistjes + tussenstuk voor (zonnen) bed (130 x 210 cm)
Kussens opnieuw bekleed
Nieuw matras bed voorpiek
Nieuwe tent
Nieuwe elektrische bedrading
Nieuwe kunststof watertank -170 liter
Nieuwe water- en diesel meter  

Vernieuwd in 2024:
Nieuwe lichtaccu (130 Amp)
Nieuwe gasslangNieuwe gasfles  

De boot ligt in Sneek en is aldaar te bezichtigen

De Vraagprijs is € 32.500

Conny.van-duijvenbode@hotmail.com

Tel.nr:  0681495915