Doerakclub
 

 welkomklein

De Doerakclub is in 1968 opgericht door de Eista werf in Nederhemert, nadat Maurits van Wassenaer, oprichter van de werf, alle Doerakbezitters op een dag heeft uitgenodigd voor een reünie.

Deze groep besloot al snel om vaker samen te komen en richtte nog hetzelfde jaar de Doerakclub op met als doelstelling "het doen beoefenen en het bevorderen van de watersport met Doerak en Marak schepen

Maar minstens zo belangrijk is het gegeven dat de leden een actieve club vormen waar je terecht kunt met vragen over de Doerak, waar je kunt meedoen aan georganiseerde vaartochten en je tweemaal per jaar op de "Doerakclubdag" gezellig over je ervaringen met je Doerak kunt kletsen met gelijkgestemden en ervaringen kunt uitwisselen.

Ook kun je meedoen aan excursies, workshops, presentaties en krijg je technische adviezen en ondersteuning.
Technische adviezen en ondersteuning worden verzorgd door een eigen Technische Commissie die bestaat uit vijf doorgewinterde Doerakvaarders Zo houden we de Doerak-kennis op pijl en de meeste Doerakken tiptop in orde.

Naast de landelijke clubactiviteiten zijn er ook regionale Meet & Greets die door leden gedurende de winter worden georganiseerd om elkaar ook in een wat kleiner gezelschap te ontmoeten.

Elke vijf jaar wordt er een lustrum georganiseerd ergens in Nederland waar dan zo’n 60 tot 90 Doerakken uit alle delen van Nederland bij elkaar komen om elkaars boot te bewonderen, maar ook om de contacten onderling te onderhouden.

De Doerakclub begon klein en is in al die jaren uitgegroeid tot de grootste bootmerk club van ons land, een actieve club van ca. 600 leden die in ieder geval één gezamenlijke passie hebben: hun Doerak, of die nu groot of klein is.

We voeren een eigen clubvlag  flag1 1   zodat we elkaar op het water kunnen herkennen en elkaar kunnen ontmoeten

Afgemeerd kan nadere kennismaking met elkaars boot een wereld, van min of meer handige zelf aangebrachte snufjes, doen opengaan......

De Eista werf werd van 1959 tot 1981 een van de toonaangevende werven voor de pleziervaart met het inmiddels beroemde, eigenzinnige ontwerp van Dick Lafeber.

Het succes van de Doerak is gebaseerd op goede vaareigenschappen, geringe diepgang en geringe doorvaarthoogte.

De Doerak is een robuust schip met veel ruimte, gebouwd tegen lage kosten, gemakkelijk te varen en moeiteloos generaties meegaan.

Ook veel jonge mensen kiezen nu ook voor een Doerak, juist omdat ze makkelijk varen en er nog wat te klussen valt.

De Eista werf bouwde zo’n 2500 Doerakken, maar de werf overleefde de gevolgen van de oliecrisis in de zeventiger jaren niet. In 1993 is de bouw van de Doerak door een andere werf ter hand genomen.

Op de website, waar je nu te gast bent is veel informatie te vinden over de Doerak, de Doerakclub en andere
voor Doerakschippers interessante zaken zoals
* Wat we allemaal doen voor onze leden
* Doerakmodellen met gegevens van de verschillende typen Doerakken
* Doerak Speurders: een speciaal voor "Doerakkers" gemaakte 'marktplaats' waar je watersportspullen kunt aanbieden
  en aanschaffen (alleen voor leden)
* Doerak & Techniek met algemene en technische informatie over de Doerak

Kortom, geniet je van je Doerak, houd je van onderlinge verbondenheid en gezelligheid, dan horen jij, je Doerak en de Doerakclub bij elkaar

Hoe te regelen? Geef je op als lid!   registreer nu!  Je bent van harte welkom!