Doerakclub
 

In het menu  Schermafbeelding 2024 03 04 om 21.09.48  vind je algemene en technische informatie over de Doerak.

Technische Commissie (TC)
Maak kennis met de Technische Commissie; drie doorgewinterde Doerakkers, die de Doerak "kennen als hun broekzak". Zoals iedereen die een Doerak heeft wel weet, is er altijd wel wat te doen en als Technische commissie willen zij alle leden laten weten dat zij u zoveel mogelijk willen helpen met technische problemen en probleempjes.

Vragen aan de Technische Commissie
Voor leden van de Doerakclub is er het Vragenformulier.  Je kunt het probleem omschrijven en je vraag stellen. Gebruikelijk proberen wij je vragen binnen een week te beantwoorden. Je ontvangt het antwoord per mail, maar soms bellen we je ook op om meer informatie te vragen en om nog even met je te overleggen.

Doerakmodellen
Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende Doerak en Marak modellen

Bouw- & motornummers 
Een handmatig bijgehouden administratie van alle door Eista gebouwde typen Doerakken en Marakken.  Buitengewoon handig als je op zoek bent naar meer informatie over je Doerak of als je een Doerak wilt kopen.

 Bouwjaren en Doerak/Maraktypen
Een overzicht van bouwjaren en bouwnummers, alsmede foto's van de verschillende typen en uitvoeringen van Doerakken en Marakken.

Technische onderwerpen
Hier vind je een keur aan artikelen over de Doerak en Marak, zoals keuringsrapporten, vaartochten, schema’s, onderhoud, motorenhandboeken alsmede Doerak specifieke technische onderwerpen zoals inbouw van verwarming, inbouw van boegschroef, hydraulische besturing, her motorisering, plaatsen zonnepanelen, boiler inbouwen, dekwaspomp installeren enz. enz.