Doerakclub
 

Vijf jaar na de oprichting van de Doerakclub werd in 1973 het eerste Lustrum gevierd: een succes!

Hoewel het ledenaantal toen nog beperkt was, bleek dat de belangstelling voor de Lustrumevenement erg groot was.

Het aantal deelnemers is elk Lustrum groter. In 2003 deden er ca. 52 schepen mee aan dit groots opgezette feest.  In 2008 deden er ca.75 Doerak en Marakboten aan mee en bij het 11e Lustrum, dat in augustus 2023 is gevierd, deelden 84 Doerakken de feestvreugde.

Direct na de evaluatie van het lustrum 2023 is een nieuwe lustrumcommissie samengesteld die bezig gaat met de organisatie van het grote meerdaagse evenement, Lustrum 2028. 

                Uit alle delen van Nederland gaan 'Doerakkers' naar het lustrum. Wat is er dan mooier en leuker (en soms veiliger) om de tocht met andere Doerakkers te maken? Daarom worden er zgn. STERTOCHTEN georganiseerd
Meevaren met een Stertocht betekent dat het lustrumfeest gewoon eerder begint. Zó werden er voor het Lustrum 2023 maar liefst 8 Stertochten georganiseerd: Doerakkonvooien voeren vrolijk gepavoiseerd door heel Nederland

Zo wist een sluismeester niet wat hij zag; al een paar dagen ligt de sluis af en toe vol met dezelfde bootjes met vrolijke mensen, terwijl de bootjes versierd zijn met allerhand vlaggetjes. 
Na een paar schuttingen kon hij zijn nieuwgierigheid niet langer bedwingen en vroeg toch maar eens wat er 'verderop' te doen was. 
"FEEST van de DOERAKCLUB, het 11e lustrum in Ossenzijl"!
"Oh, dat zal wel een gezellige boel worden met zoveel vrolijke mensen en boten". 

Met de Doerakclub Nieuwsbrief houdt de lustrumcommissie je op de hoogte.

Wil je alle foto's bekijken van het Lustrum 2023? We hebben ze netjes voor je in een album gezet. Zowel vanachter je pc als via een app op je mobiel kan je ze allemaal eenvoudig bekijken. Veel plezier met het terugkijken op een schitterend Lustrum.

Online fotolbum Lustrum