Doerakclub
 

Leden Technische Commissie

Rob van Hees 
Functie: Coƶrdinator Technische Commissie en Algemeen bestuurslid

RvHe

Rob en Bianca hebben een Doerak 850 AK, komen uit Papendrecht en zijn lid sinds september 2020.

Wim Tefeij 
Functie: Lid Technische Commissie

WimT

Ben samen met vrouw Nel in het bezit van een Doerak 7.80 OK, bouwjaar 1972. Clublid direct na aanschaf van de boot in 1993. Beroep: inkoper en chef T.D. bij een Technische Handelmaatschappij in bouwmachines. Geen specifieke opleiding op technisch gebied, maar zoals ik mij destijds als TC-lid voorstelde een ervaringsdeskundige van de Doerak.
Kennis van en ervaring met de Doerak heb ik verkregen door de aanpak van het achterstallig onderhoud  aan het aangeschafte schip. Na verloop van tijd de romp laten stralen en in 2 componentenverf laten zetten en daarna  ervaring met dit product opgedaan. De kajuit zowel binnen als buiten (zonder te laten stralen) in 2 componenten verf gezet. Het interieur aangepakt voor een wat moderner aanzien en praktischer indeling. In- en uitbouwen van de motor. Gebruik van trillingdempers. Vervangen van raamrubbers.
Voorts veel reiservaring, behalve Nederland ook 4 x Frankrijk en 3 x Duitsland.

Henk Kegge 
Functie: Lid Technische Commissie

HenkK

Clublid sinds 1999 en in het bezit van een Doerak 950 AK. Altijd het autovak gekoesterd, op 14 jarige leeftijd als leerling begonnen en op 60 jarige leeftijd gestopt als garagehouder. Gespecialiseerde kennis is motor- en elektrotechniek.
Werk nu vrijwillig op een VMBO college op de praktijkafdeling voertuigtechniek waar ik de leerlingen met mijn ervaring hulp bied.
Dit is erg leuk werk , geef altijd speciale aandacht aan veilig werken en op de juiste manier gebruik maken van de gereedschappen. 

Ernst Denekamp 
Functie: Lid Technische Commissie

Denekamp

Van kinds af aan veel gesleuteld en tijdens vakanties in garagebedrijven gewerkt. Tijdens mijn militaire dienstplicht autotechniek gegeven. Vier jaren in de grootmotoren bouw.
Omdat ik in de provincie Groningen aan klein vaarwater woon, leek het mij wel aardig om er een Doerak 650 naast mijn zeiljacht bij te hebben. Nadat ik met deze Doerak in grote delen van Nederland, Duitsland en zelfs op zee had gevaren, heb ik deze 3 jaar geleden in mijn werkplaats gestald, met het doel deze op te knappen en hier en daar te veranderen. Door omstandigheden ben ik niet verder gekomen dan alles te demonteren.
Mijn zeiljacht heb ik verkocht en toen direct een Doerak GSAK gekocht om daar mee op vakantie te gaan. Deze boot zou ik voordat ik er mee op vakantie zou gaan een beetje toonbaarder maken, maar daar heb ik te veel aandacht en dus ook tijd aan besteed. Dus geen tijd meer voor vakantie.
Ik heb dan wel een theoretische opleiding maar ben ook een man uit de praktijk. Ik ben een echte motoren man en sta ook mijn mannetje voor wat betreft machinale houtbewerking.