Doerakclub
 

Na een zomer van eindeloos wikken en wegen waarin we door omstandigheden wederom nauwelijks aan varen zijn toegekomen, is de kogel eindelijk door de kerk en hebben wij, inmiddels beiden de zeventig gepasseerd, besloten om onze Poco Poco, een Doerak 650 uit 1970 (Eistawerf, bouwnr 134) te koop aan te bieden, in de hoop dat de nieuwe eigenaar er meer tijd voor zal kunnen vrijmaken.

poco1 

Hij is sinds de zomer van 2014 in ons bezit en we zijn, voor zover wij weten, de derde eigenaar.  De oorspronkelijke Yanmar motor werd in 2008 vervangen door een Solé Diesel Mini 26, met inmiddels 634 vaaruren op de teller. Wij vervingen het onderwatertoilet (ivm de wetgeving) door een chemisch toilet. 

poco2 poco5

poco4 poco3 poco6

In 2018 is hij ons vanuit de Randstad achterna verhuisd en ligt hij in Plasmolen (aan de Mookerplas).  Gezien de wachtlijst van de haven kan hij daar na verkoop helaas niet blijven liggen.

Winter 2022/23 is hij voorzien van nieuwe anti-fouling en zowel van buiten als grotendeels ook van binnen opnieuw in de verf gezet. Dit betekent dat je er de komende drie jaar wat dat betreft geen omkijken naar hebt. Motorisch en technisch is hij 100% in orde. De motorruimte is een paar jaar geleden voorzien van geluidsisolatie en vorig jaar is in de dieseltank een elektronische inhoudsmeter geplaatst. De kap is uit 2017 en begin april van dit jaar opnieuw gestikt en waar nodig van nieuwe ramen voorzien. 

Bij de verkoop worden we, om emotionele redenen, bijgestaan door vriend en  botenman Danny Janssen (e-mail  d.janssen76@yahoo.com              telefoon      +31 6 15496850). 

Met vriendelijke groeten Inego en Dieuwke van Vliet